Önkéntes tevékenység ösztönzése

Az önkéntes programtervünk fogyatékkal élő, illetve hátrányos helyzetű felnőttek, romák, idősek számára nyújt az életminőségük javításához, társas kapcsolataik bővítéséhez, illetve a mindennapi életvitelüket megkönnyítő szolgáltatásokat.

Hisszük, hogy a fogyatékkal élő személyeknek, időseknek továbbra is ugyanúgy szükségük van a közösségi élet meglétére, a hasznosság érzésére, az alkotásra. Továbbra is fontosnak tartjuk a közösség építő erejét, a mentális gondozást, az alkotómunka biztosítását, az egymásra figyelést, a biztonságot. Hisszük, hogy céljaink eléréséhez a segítőkész emberek mozgósítása, az önkéntes tevékenység népszerűsítése elengedhetetlen, ezért örömünkre szolgál, hogy a pályázat elnyerésével hozzájárulhatunk ehhez a hasznos kezdeményezéshez.

A projektben meghatározott általános küldetésünk az önkéntességi motiváció növelése, önkéntesek bevonása közösségi feladatellátásba, erősítve a társadalmi szolidaritást, a helyi közösségi megoldások preferálását.

Önkéntes program során elérni kívánt célunk:

• Önkéntesség népszerűsítése, önkéntes tevékenység előmozdítása a megvalósítás helyszínein
  • Hátrányos helyzetű munkavállalók önkéntességének előmozdítása
  • Fogyatékkal élő lakosság életminőségének javítása önálló életvitelt segítő szolgáltatásokon keresztül
  • Potenciális fogadószervezetek felkutatása, bevonásuk a programba
  • Az önkéntesek fogadására alkalmas és ez irányban nyitott intézmények, civil szervezetek segítése

Ennek megfelelően Sándorfalva városában önkéntes pontot alakítunk ki további 3 kistérség megvalósítási hatókörében.

A megvalósítás helyszíne:

• Szegedi kistérség